Blogs

Waarom is het belangrijk om te weten welk beeld je oproept, hoe voorkom je scenario-denken, hoe ga je om met loyaliteit? In de gesprekken met mijn cliënten komen elke keer weer loopbaan-thema’s naar boven die voor iedereen relevant zijn en die mij inspireren om er blogs over te schrijven. Wil je er graag verder over praten? Neem vandaag nog contact met me op voor een gesprek!
16 augustus 2018

Speelt dit ook bij jou? Je hebt veel ervaring en een mooi CV, je wordt vaak uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en toch krijg je die baan niet. Vervelend, want een afwijzing helpt niet voor je zelfvertrouwen. De vraag is dan ook wat er aan de hand kan zijn.

4 mei 2017

Veel mensen willen stappen zetten in hun loopbaan maar doen dat uiteindelijk toch niet. Ze zien allerlei beren op de weg. Ze hebben dan last van wat ik noem: ‘scenario-denken’.

17 augustus 2016

Tijdens de sportzomer in 2016 zagen we weer diverse topsporters langskomen die er alles aan deden om de beste te zijn. Als sportliefhebber keek ik met bewondering naar de topprestaties van bijvoorbeeld Tom Dumoulin, Dorian van Rijsselberge en Dafne Schippers.

3 februari 2016

Het is vrijdagochtend 11.00 uur. Frank (49) heeft net van zijn leidinggevende te horen gekregen dat er voor hem – na bijna 20 jaar dienstverband – geen plaats meer is bij de organisatie. Nadrukkelijk is hem verteld dat het niets met zijn functioneren te maken heeft, hij heeft alleen de pech dat de directie besloten heeft zijn functie te schrappen. Die activiteiten passen namelijk niet meer in de nieuwe strategie ….

14 oktober 2015

Bij het begrip ‘ondernemerschap’ denken we niet meteen aan mensen die werken in dienstverband. We denken dan vooral aan ‘echte’ ondernemers, zonder of met personeel, die geheel op zichzelf zijn aangewezen en moeten netwerken en acquireren om hun producten of diensten succesvol aan de man te brengen. Als loopbaancoach zie ik echter een aantal veranderingen op de arbeidsmarkt, die met zich mee brengen dat het ook als werknemer steeds belangrijker wordt om meer ondernemer te worden.

2 april 2015

Er was eens een hond. De hond kon hard rennen, hoog springen, goed zwemmen en heel goed speuren. Hij had dus best veel kwaliteiten. Maar de hond was ook ambitieus. Hij wilde eigenlijk wel alles kunnen. Hij had een aap in een boom zien klimmen, en dacht, als ik dat kan, dan ben ik pas echt een goede hond.

9 januari 2015

Wellicht ken je dit nummer van de Engelse punk rock band The Clash uit 1982. Ik moest hier laatst aan denken toen ik een gesprek had met een cliënt. Hij was 48 en werkte al 12 jaar bij dezelfde werkgever. Hij was er projectmanager, had een mooi salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Maar het ging niet goed met hem. Toen ik hem vroeg wat hij nu het liefste wilde was zijn antwoord: “de deur van het bedrijf definitief achter me dicht trekken“ …

13 mei 2014

Bekend is dat beelden minimaal evenveel impact hebben als woorden. Wat je ziet roept vaak meer gevoel op dan wat je hoort. Dat speelt ook een rol in het sollicitatiegesprek.