In de media

Als ervaren loopbaancoach met expertise op het gebied van carrière switchen heb ik een duidelijke visie op wat iemand nodig heeft om succesvol van baan te veranderen. Regelmatig deel ik mijn kennis op LinkedIn en op die manier weten ook journalisten mij te vinden. Op deze pagina vind je artikelen in de media of links naar podcasts over loopbaan en arbeidsmarkt waaraan ik heb bijgedragen.

Recruiters en loopbaanadviseurs bedienen dezelfde kandidaat, maar leven tegelijkertijd in gescheiden werelden. Wat kunnen we van elkaar leren? Hoe kan de recruiter een kandidaat bijvoorbeeld net even wat verder helpen bij de zoektocht naar passende baan en daarmee de ‘candidate-experience’ vergroten? Kevin Wouters maakt hierover met mij een podcast voor het recruitment platform Het Recruitment Café.
Een mooi salaris is fijn, maar andere zaken zijn zeker zo belangrijk als het gaat om een nieuwe baan. Zorg dus dat je weet wat jouw wensen zijn als je gaat solliciteren. Journalist Jannie Benedictus interviewde mij hierover voor een artikel in het Financieele Dagblad.
Salaris is de belangrijkste reden om van baan te veranderen, zo blijkt uit het Nationaal Salaris Onderzoek 2019. Maar hoe pak je dat aan als je wel over de vereiste soft skills beschikt maar niet over de gewenste ervaring? Bas Hakker vroeg hierover mijn mening voor een artikel in Intermediair.