Over Diederik

Veel mensen komen bij mij voor loopbaanadvies omdat ze meer inzicht willen in hun talenten en kwaliteiten en omdat ze weer vertrouwen willen krijgen in zichzelf en in hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Ze willen keuzes maken en daadwerkelijk stappen zetten in hun loopbaan. Mijn aanpak past daar goed bij. Als loopbaancoach wil ik graag dat jouw probleem ook echt wordt opgelost. Dat je wél weet waar je goed in bent, wat jouw toegevoegde waarde is en hoe je die zichtbaar maakt. Dat je weer vertrouwen hebt in jezelf. Dat je wél wordt aangenomen voor die baan! Om die reden is mijn aanpak verdiepend én pragmatisch, en altijd gekoppeld aan de arbeidsmarkt. Dat is precies wat mij als loopbaancoach uniek maakt.

Voordat ik loopbaancoach werd heb ik – na afronding van mijn rechtenstudie in Leiden – ruim 20 jaar gewerkt als HR professional, voor verschillende organisaties en sectoren. Als adviseur en HR-manager werkte ik onder meer bij ANWB, binnen de bank- en verzekering sector, een woningbouwcorporatie, bij een ministerie en in een ziekenhuis. In 2011 heb ik de opleiding tot loopbaanadviseur gevolgd en ben ik gestart met mijn eigen praktijk als loopbaancoach. Elke dag begeleid ik mensen met enorm veel plezier en energie!

Mijn ervaring helpt me om situaties snel te kunnen doorgronden en je praktisch te kunnen helpen. Bovendien beschik ik als ervaren loopbaancoach over een zeer groot netwerk. Waar dat past introduceer ik je bij recruiters of andere personen uit mijn netwerk, bijvoorbeeld voor het voeren van een oriënterend gesprek over mogelijkheden binnen een bepaalde sector of organisatie.

Als loopbaancoach vind ik het belangrijk om mijn blik ruim te houden, door ook op andere fronten actief te zijn. Zo was ik naast mijn loopbaanadvies werk lange tijd verbonden aan de deeltijd-opleiding Bedrijfskunde van de Hogeschool Utrecht als parttime docent, trainer en leerteamcoach. Ook ben ik voorzitter van twee klachtencommissies in de zorg en bestuurlijk actief bij de beroepsorganisatie voor loopbaanprofessionals Noloc. Ik houd daarnaast erg van sport. Om te volgen en om te doen, zoals wielrennen (in de zomer) en schaatsen (in de winter). Kijk voor een volledig overzicht van mijn achtergrond en ervaring op mijn LinkedIn-profiel.
Ik ben gecertificeerd als Register Loopbaanprofessional en aangesloten bij de beroepsorganisatie Noloc. Als loopbaancoach volg ik opleidingen binnen mijn vakgebied en deel ik mijn kennis en ervaring met andere loopbaancoaches. Ook houd ik goed contact met recruiters zodat ik weet wat er speelt op de arbeidsmarkt.
GeplakteAfbeelding-4
Kom als je meer wilt weten over mijn loopbaancoaching langs voor een intakegesprek. Uiteraard geheel vrijblijvend en kosteloos. Het geeft jou en mij de gelegenheid om elkaar te leren kennen en om te kijken of er een ‘klik’ is. Dat laatste is echt een voorwaarde voor een succesvolle begeleiding. Natuurlijk vertel ik je dan nog meer over mijn werkwijze als loopbaancoach, zodat je kan kijken of die voldoende past bij jouw vraag.
www.aequo.org
Aequo is een collectief van psychologen, trainers, coaches en adviseurs. Periodiek komen wij bij elkaar om onze kennis en ervaring te bundelen en te delen en om van elkaar te leren.
www.springcoaching.nl
Brigit Jans van Spring Coaching is een ervaren loopbaancoach met wie ik samenwerk in grotere opdrachten en in trainingen voor grotere groepen.